sobota, 22 listopada 2014
Pietruszka mrożona na zimę.
czas pracy: 5 min
bez glutenu, mleka, jaj, skrobi pszennej
Warto zaopatrzyć się w zielone części roślin (pietruszka, seler, lubczyk, koper) i zamrozić je na zimę.
Zielone liście myję pod bieżącą wodą.
Można wysuszyć, pokroić drobno i włożyć do woreczka (jeśli się nie wysuszy kropelki wody zamarzną w woreczku i zimą trudno będzie je rozdzielić.
Ja nie lubię się "bawić" w suszenie więc kroję drobno, łyżeczką upycham do foremek na lód, wlewam wodę i zamrażam.
Zamrożone kulki od razu wrzucam do woreczka. Dzięki temu zimą wyciągam tylko tyle ile mi potrzeba
Polecam ten sposób mrożenia:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz